Українці стали менше їсти імпортованих яблук – експерт

Україна стала менше споживати імпортованих яблук і більше українських. Про це на прес-конференції повідомив експерт плодово-овочевого ринку Українського клубу аграрного бізнесу Ігор Стрелюк, передає кореспондент УНН.

“За останні три роки стали менше їсти імпортованого яблука. Якщо ще у 2009 році загальний обсяг ринку споживання яблука був 400-450 тис. тонн в рік і до цього часу була частка імпортованого яблука десь 250 тис. тонн, а українських лише 100-120 тис. тонн, то в 2010 році все змінилося. Ми їли 250 тис. тонн українського яблука і імпортованого 180 тис. тонн. У 2011 році, честь і хвала нашому с/г господарству, ми спожили 96 тис. тонн імпортованих яблук, в той час, як споживання яблук українського виробництва піднялось до 300 тис. тонн», – сказав він.

І.Стрелюк додав, що сьогодні багато українців віддають перевагу яблукам саме закордонного виробництва, адже на прилавках магазинів вони блискучі та без «черв’ячка». “Ми робили експеримент, яку продукцію ми готові купувати: ми брали ящик імпортованого яблука та клали туди зверху кілька українських яблук з “черв’ячками” і дивились, як на це реагує покупець. Хоча всі начебто знаємо, що яблука мають бути з “черв’ячками”, але коли людина підходила до нашого ящичка, то ніхто не бере це пошкоджене яблуко, а бере гарне імпортоване”, – розповів експерт. Він також додав, що за останні 5 років розвиток плодово-овочевого сектору дуже пожвавився. Іде гарно інвестування та розвивається інфраструктура. Українські мережі супермаркетів поступово звикають продавати продукцію саме українського виробника.

Источник: УНН

Написать ответ

+